Kripto varlıklarında likit stake etmenin 4 avantajı
PASİF GELİR SAĞLAYAN LİKİT HİSSESİ
4 AVANTAJ
Bir kripto para zincirinin operasyonlarını desteklemek için kripto para birimlerinin harcanmadan veya transfer edilmeden belirli bir süre boyunca cüzdanda kilitli tutulması işlemi olan staking kavramı yatırımcılar için merak konusu olmaya devam ediyor. Kripto varlıklarını stake eden kullanıcılar, pasif gelir elde etmenin yanı sıra mevcut zincirdeki işlemleri doğrulama ve yeni bloklar oluşturma hakkına da sahip oluyor. Bir diğer stake kullanım türü olan liquid staking ise birebir fayda sağlarken daha az dezavantajla oldukça güvenilir bir süreç sunuyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı dünya lideri Ledger, sıvı stake etmenin 4 avantajını listeliyor.
Stakinge çok benzer bir süreç olan Liquid staking, kullanıcıların tokenlerini platformdaki bir akıllı sözleşmeye kilitlemelerini gerektirir. Rezerv için likidite sağlayan bu yöntem, hisse senedi alımına benzer şekilde başka tokenler verir. Edinilen bu varlıklara Liquid Staking Tokens (LST’ler) veya Liquid Staking Türevleri (LSD’ler) adı verilir ve stake edilen ilk varlığın değerine göre sabitlenir. Diğer blockchain tokenları gibi kullanılan liquid staking tokenleri, DeFi protokollerinde ve blockchain uygulamalarında kullanılabilir. Ödül kazanarak pasif gelir elde etme imkanı sunan liquid staking, sağlam yapısı ile zincirdeki süreçleri doğrulama ve yeni bloklar üretme imkanı sağlıyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı dünya lideri Ledger, sıvı stake etmenin 4 avantajını listeliyor.
1. Erişilebilirlik: Çoğu staking platformunun bir bağlayıcılık süresi vardır. Bu, varlıklarını stake eden kullanıcıların tokenlerini geri almak için günlerce veya haftalarca beklemesine neden olur. Ancak likit stakingin en değerli avantajlarından biri, para çekme son tarihi olmamasıdır.
2. Likidite: Liquid staking’in en büyük avantajı olan likidite, stake edilen token’ların diğer dijital varlıklar için kullanılmasına izin verir. Bu şekilde jetonlar satılabilir, takas edilebilir ve hatta birbirlerine verilebilir. Staking genellikle bu varlıkların akıllı bir sözleşmede kilitlendiği anlamına gelirken, liquid staking, makbuz tokenlerinin veya LST’lerin başka şekillerde kullanılmasına izin vererek kullanıcıya bir likidite avantajı sunar.
3. DeFi Uyumluluğu: Likid staking için kullanılan makbuz tokenleri sadece satış için değil, çok sayıda DeFi platformunda da kullanılabiliyor. DeFi şekillendirilebilirliği olarak bilinen bu süreç sayesinde LST’ler diğer kripto kullanıcılarına ödünç verilebilir veya diğer dijital varlıklar LST’lerle teminat olarak ödünç alınabilir. Bu olasılık, stake edilen tokenlar için daha önce mümkün olmayan bir dünyanın kapılarını aralıyor.
4. Ödüller: Liquid staking’in en büyük faydası olan ödüller, DeFi’de kullanım imkanı sağlıyor. Bu şekilde, ek varlıklara yatırım yapmadan ödüller artırılabilir. Bu işlem mantıklı bir şekilde yapılırsa, klasik finans veya bankacılık hizmetlerinden kazanılan faizden çok daha fazla pasif gelir elde edilebilir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı